Jongeren

Het is mooi om te zien dat jongeren bijna automatisch innovatief zijn en bijna als vanzelf nieuwe waarden ontdekken

Het is mooi om te zien dat jongeren bijna automatisch nieuwe koersen gaan varen, innovatief zijn en bijna als vanzelf nieuwe waarden ontdekken. Daar waar de politiek jaren over doet via wetgeving en beeldvorming ontwikkelt zich dat bij jongeren veel eenvoudiger en sneller. Neem bijvoorbeeld het bewustzijn van het milieubelang boven het productiebelang en de toenemende interesse in deeleconomie in plaats van bezit.

En ik kan me vergissen, maar het lijkt erop dat jongeren heel goed in de gaten hebben dat je werkt om te leven en niet andersom, zonder nonchalant te worden. En meer en meer jongeren zijn zoekende naar “zingeving” om richting te geven aan een nuttig en waardevol bestaan. Gelukkig hebben jongeren de toekomst. Maar helemaal vanzelf gaat dat niet, zeker niet bij iedereen. Daar waar de opleidingen voorzien in kennis en soms ook in vaardigheden, blijft het persoonlijke meestal onderbelicht. Daardoor blijven er vragen als:

  • Welke talenten heb ik?
  • Wat wil ik en hoe past dat bij mij?
  • Hoe kom ik tot keuzes, wat drijft mij?
  • Hoe ontwikkel ik mezelf, zowel solo als in relatie tot anderen?
  • Wat betekent succes voor mij en hoe realiseer ik dat?
  • Wat voor studie ga ik doen? Wat voor werk ga ik doen?

Deze vragen met betrekking tot zelfontplooiing en nog veel meer komen aan bod in trainingen en coaching. Volg je een opleiding (VO, MBO, HBO, WO) of heb je nog niet zo heel lang een baan en ben je nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden, dan ben je hier aan het goede adres.

Traning:

Mijn versie 2.0

Doen wat bij je past maakt je gelukkiger en succesvoller. Ontdek over welke sterke punten jij beschikt, wat er nog te ontwikkelen is, welke drijfveren jij hebt en welke valkuilen er op de loer liggen. Krijg inzicht in jouw manier van communiceren en wat dat met anderen doet. Leer hoe jij jezelf en in teamverband waardevoller kunt maken. Kortom, werp oude belemmeringen van je af en wordt een versie 2.0 van jezelf die past in deze tijd en vind wat je zoekt.

Traning:

Talentontwikkeling

Bij het ontwikkelen van jouw talent zijn drie dingen van belang:

  • Oog hebben voor welke talenten je bezit
  • In de praktijk je grenzen oprekken
  • Fouten mogen maken

Je leert zelf te ontdekken welke talenten jij bezit door goed te kijken naar wat je doet en hoe mensen en situaties jou beïnvloeden. En dan zetten we de stap naar jouw persoonlijke succes.

Traning:

Coaching

In de praktijk van alle dag blijkt wat je aan persoonlijke groei kunt realiseren of al hebt gerealiseerd. Pas dan blijkt wat het Echte Resultaat voor jou is van de kennis of vaardigheid die je hebt aangeleerd. Kijk eens in de spiegel en ontdek welke volgende stappen jij kunt zetten naar jouw doel.